Sportovní odpoledne s pivem Úherce 2024. Vyhlášení Karla Kozáka st. čestným občanem Úherec

Letošní ročník Sportovního odpoledne s pivem proběhl na návsi 7. 9. 2024 od 14:00 hod do 23:00 hod. Organizátorem této akce bylo jako vždy obecní zastupitelstvo Úherec.
Počasí se povedlo na jedničku a to bylo vidět i na účasti. Přišlo kolem 140ti lidí. I soutěžící se přihlásili tak rychle, že po pěti minutách bylo ukončeno přihlašování s počtem 20ti soutěžících.
Soutěžilo se v pití piva na EX, kutálení pivního sudu na čas, pití piva pomocí balanční desky, chytání pivních plechovek na čas a nejzajímavější soutěží byla jízda na kánoi na návesním rybníku u kostela opět na čas. Soutěžení bylo ukončeno v 18:00 hod. Následoval seskok parašutistů na cíl z Aeroklubu Plzeň Bory, z.s. a vyhlášení pořadí v soutěžích. Nejlépe si vedl David Tvrdík s 90 body, následoval Bébr Martin se 79 body a na třetím místě skončil Pešík Petr se 78 body. Mimo poháru získal vítěz David Tvrdík od Aeroklubu Plzeň Bory, z.s. poukaz na základní parašutistický výcvik zakončený samostatným seskokem.
V průběhu soutěží se konala ještě jiná událost, a to slavnostní vyhlášení Karla Kozáka st. čestným občanem Úherec za dlouholeté sportovní výkony v motokrosu. Karel na oplátku ukázal divákům, jak se jezdí v takovém věku na závodní motorce.
Hudbou provázela hudební skupina FREGATA a hudební skupina SUPER BAND.
Po celý den byla dětem k dispozici nafukovací skluzavka a dětský skákací hrad.
Po 21 hodině proběhla ohňová show skupiny FERRUM IGNI a hned následoval menší ohňostroj.
Organizátorem celé akce byli zastupitelé obce Úherce a sponzorem akce byl Miroslav Sládek a Obec Úherce. Všem, kteří při organizaci pomáhali, patří velké poděkování.